ÇÖZÜMLERİMİZ

yalıtım çözümleri  
 
Çözüm Oluşturma

Yalıtım yapılması gereken hasarlı veya eksik yapılmış olan yapı strüktürünü çözümü için keşif yapıyoruz. Keşif sonucu veriler ve Mimar Sami ÇİPRUT' un Analiz ve Tecrübesi ile toplantı yapılarak nasıl yol izlenmesi gerektiği iş organizasyonu ve durum için en uygun malzeme seçimi yapılarak iş programı oluşturulur. Çözüm için Yüzeysel, Mütemadiyen ve Noktasal Olmak üzere işlem yapılarak Kesin ve Garantili bir biçimde sorun çözülmüş olmaktadır.
   
Teknik Çözümler

      Son yıllarda sıkça duymaya başladığımız ısı, su, ses ve temel yalıtımı terimleri, kullanılan yalıtım malzemeleri ile ortamların ısı, su, ses ve temele karşı korunmasını ifade etmektedir. Binalarda en çok rastladığımız yalıtım problemleri dış duvarlardan kaynaklanan ısı yalıtımı, bina temelinden ya da dış cepheden gelebilecek su sızıntıları ve çatılarda meydana gelen ısı ve su yalıtımı sorunlarıdır, bunların dışında insanların konforlu bir hayat sürebilmesi için ses yalıtımını, güvenli yaşam alanları sağlaması bakımında da temel yalıtımını da sayabiliriz Binalarda yalıtım çözümleri yukarıda saydığımız bölümler için ayrı ayrı değerlendirilmeli ve  uzman ekiplerimiz ile Mimar Sami ÇİPRUT analizi doğrultusu ile yapılmalıdır. Aksi taktirde izolasyon uygulamalarından istenilen sonuç alınamayacak, belki de uygulamanın yapıldığı bölge ve uygulama cinsine göre yarardan çok zarar getirecektir. Gerekli ve Yeterli İş yönetimi ile Zaman, Zemin  ve İş Gücü doğru yönlendirilmelidir.
   
Yeşil Çözümler

      Ekolojik yapılar insan ve yaşadığı çevre arasındaki uyumu tanımlayan ve doğaya karşı saygılı bir yaşam ortamı oluşturmayı kendisine felsefe edinmiş bir düşünce sistemidir. Hedef olarak insanın konfordan ödün vermeden ve aynı zamanda ekolojik sisteme yük getirmeden yaşamasını sağlayacağı binalar yaratmaktır. Bu süreçte kullanılan ürünlerin geri dönüştürülebilir kaynaklardan ve düşük enerji sarfiyatı ile üretilmesi amaçlanmaktadır. 
   
İzolasyon Çalışması

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile binaların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan uygulamalardır. Yapılarda Isı yalıtımı yaparak binanın kullanım ömrünü uzatmak, kullanıcıya sağlıklı, konforlu mekanlar sunabilmek ve bina kullanım aşamasında ısıtma ve soğutma giderlerinde büyük tasarruf sağlamak mümkündür. 
Binalarda ısı yalıtımı uygulamaları bina inşaat aşamasında yapılabildiği gibi, oturulan binalarda da, dış cephe mantolama uygulamaları sayesinde zahmetsizce ve ekonomik şartlarda yapılabilmektedir. 
Çatıların yalıtımında fiziksel etkenler maliyet faktörleri ve yoğuşma riskidir. Binalar, suyun içeride buharlaşıp dışarıda yoğuşacağı şekilde tasarlanmalıdır. Su buharının bina içinde yoğuşmadan dışarı atılabilmesi için vantilasyon, havanın daha fazla su tutabilmesi için yalıtım ve yapı malzemeleri su buharının yoğuşmasına izin vermeyecek şekilde seçilmelidir. 

Su, binanın taşıyıcı kısımlarında yer alan demir akşamların paslanmasına ve zamanla yük taşıma kapasitelerinin düşmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda betonun çürüyerek düşmesi ya da kopmasına da neden olur. Binalara güvenlik ile ilgili zararlarının yanında küf ve bakteri oluşturarak insan sağlığına da zarar verir. Su yalıtımı çözümleri dış duvar, zemin ve çatı elemanları olarak ele alınabilir.
Dış cephe ısı yalıtımı hem ısı hem de su yalıtımı sağladığı için her iki çözümü de üretebilmektedir. Zeminde ise iç ve dış drenaj uygulamaları ile istenemeyen sular binadan uzaklaştırılabilir. Çatılarda ise su geçirimsiz malzemeler ile yapılacak tüm uygulamalar etkin bir su yalıtımı sağlayabilir. Kar ve yağış sularının uzaklaştırılması, eğimli ve kaplama esaslı çatılarda çatının şekli yönünden önemli bir sorun oluşturmazken, eğimli olmayan teras çatılarda bu suların küçük eğimlerle su gideri noktalarına yönlendirilmesi şeklinde çözümlenir.

Binalarda ses yalıtımı çözümlerini iki ana grup altında toplamak mümkündür. Bunlardan biri "akustik ses yalıtımı” diğeri ise "ses geçiş kaybı” dır. İnsanları kalabalık gruplar halinde bulunduğu kapalı ortamlarda ses şiddet seviyesi yüksek olmasa bile devamlı bir uğultu mevcuttur. Mekan çevreleyen iç yüzeylerin sert ve pürüzsüz malzemelerle (cam, seramik, fayans, mozaik, sıva, cilalı döşemeler gibi) kaplı olmasından dolayı seslerin yankılanmasından oluşan bu uğultular da seslerin net anlaşılmasını engeller. Bu çeşit gürültülü ve uğultulu mekanlarda akustik yalıtım önlemleri ile gürültü seviyesi düşürülmeli ve yankılanma süreleri azaltılmalıdır. Bu tür mekanlarda akustik önlem olarak iç yüzeylerde ses emici özelliği olan Yanmaz Akustik Levhalar (NFAF) en iyi sonucu veren malzemelerdendir.
Gürültünün bir ortamdan bir başka ortama geçmesini engellemek için yapılan ses yalıtımı uygulamalarına "ses geçiş kaybı yalıtımı” denilmektedir. Yukarıda da bahsedildiği gibi, sert yüzeyli malzemeler sesi çok az yutarak yansıtmaktadır. Buna karşın, mineral camyünü ve kaya yünü-taş yünü gibi hava geçiren ve esnek izolasyon malzemelerinde ses dalgası bünyeye nüfuz etmekte, boşluk ve cam elyafı arasında önemli bir kısmı ısıya dönüştürerek yok etmektedir.